Klostertur en söndag

Nu har det blivit både en och flera vandringsturer längs pilgrimsvandringar och med ett kloster som slutdestination. Egentligen är det inte så konstigt eftersom det finns flera kloster på Mallorca och de ligger alla i anslutning till fina vandringsleder (pilgrimerna gick ju till fots hit när det begav sig).

 

 

 

 

 

 

Randa (300 möh) är en liten by på södra Mallorca med drygt 100 invånare. Mest känd är byn för att sedan 1200-talet varit starten för just pilgrimsvandringar. Idag tar sig ”pilgrimerna” oftast fram på snabba cyklar och med lycrakläder på kroppen. Klostret ovanför är nämligen ett lika populärt rastställe för cyklister som för familjer som vill äta sin söndagspicnic ute i det fria.

Härifrån startade vi vår tur och nådde toppen (540 möh) en knapp timme senare. Vid Santuario de Cura, som klostret heter på majorkinska, finns en trevlig restaurang där vi tog en kaffe och lät den bleka vintersolen värma våra kinder.

Vandringen ner gick i skuggan på baksidan och det blev faktiskt riktigt kallt så vi halvsprang ner för att hålla uppe värmen. Detta var en en enkel och kort vandring (totalt två timmar exkl paus) som fungerar som en trevlig halvdagsvandring man kan göra med barnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − tre =