Mallorca Sur

Många av oss svenskar har någon gång satt foten på Balearernas största ö Mallorca, men inte så många har upplevt den allra sydligaste delen av ön. Den delen påminner mycket om den nordliga grannön Menorca när det kommer till naturen och det ännu långsammare tempot. Småvägarna går längs imponerande stenmurar och landskapet är platt. Här odlas både vin och salt lokalt.

Det finns många och långa stränder blandat med fina klippvikar. Den mest kända stranden är den 2 km långa stranden Es Trenc som har staden Colonía Sant Jordi i ena ändan och Sa Rapita i den andra. En halvtimmas båttur därifrån ligger ön Cabrera som också är nationalpark. Här tillåts bara ett fåtal båtar varje dag så här är naturen överväldigande. På vägen kan man ta en simtur i de blå grottorna.

Om man är ännu mer äventyrlig är kusten som gjord för att klättra uppåt och hoppa nedåt i det turkosa Medelhavet så kallad Coasteering som är att jämföra med Canyoning i adrenalinpåslag. Det går utmärkt att hyra båtar, kajaker, supar och små jollar här och där för att upptäcka kusten på egen hand.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 17 =